Pompoen geroosterd met knoflook, rode ui en pecorino



Dit recept heb ik eens uit een kooktijdschrift gehaald. Het is een lekker recept voor de herfst en winter.

Voor de pompoen geroosterd met knoflook, rode ui en pecorino heb je nodig:

  • 1 klein pompoentje of 1/2 grote pompoen, reken op 2 à 3 schijven per persoon
  • 2 middelgrote rode uien, in ringen
  • 3 teentje knoflook, in schijfjes
  • 75 gram geraspte pecorino (Italiaanse schapenkaas)
  • salie (6 blaadjes vers of 1 theelepel gedroogd)
  • zout/peper
  • olijfolie
  • 2 eetlepels pijnboompitten of gehakte hazelnoten
Bereiding:

Mijn ervaring is dat kleine pompoentjes sneller melig smaken en de grote pompoenen steviger zijn. Kleine pompoentjes smaken uitstekend in soepen en stoofschotels. Grotere vind ik geschikter voor dit recept. Verhit de oven voor op 200 graden Celsius. Was de pompoen (de schil blijft erom), haal de pitten en draden eruit. Snijd in vingerdikke schijven. Vet een bakplaat in met olijfolie, wentel de pompoen in de olie en strooi zout en peper over het vruchtvlees. Verdeel de uienringen erover. Bak 15 minuten in de oven. Draai de schijven om, voeg gesneden blaadjes salie, knoflookschijfjes, pecorinokaas en pijnboompitten of hazelnoten toe. Bak nog een 10 minuten. Schik de schijven op een mooie schaal en verdeel het uienmengsel erover. Lekker als bijgerecht bij heel veel gerechten. Bijvoorbeeld bij de gestoofde kip in sjalotten-kastanjesaus van de blog eerder deze week.

Reacties