Super scones
Vanochtend heb ik heerlijke scones (spreek uit: skons) gebakken. De lekkerste
ooit! Heel luchtig en smaakvol. Beter dan het recept wat ik een tijdje terug al plaatste op de blog. En als je dit nieuwe recept stap voor stap volgt, dan
kan het niet fout gaan. Het was de bedoeling dat ik ze met aardbeienjam en
clotted cream zou eten. Maar helaas werd de cream niet geleverd bij de Jumbo.
Dus heb ik maar wat room geklopt met vanille en weinig suiker, dat was ook geen
straf….
Benodigdheden:
- 225 gram bloem, gezeefd in grote kom + extra bloem voor vormen van scones
- 12 gram bakpoeder
- 50 gram suiker
- snuf zout
- 70 gram roomboter (leg het gehele pakje boter één uur in de vriezer)
- 70 gram rozijnen, gewassen
- 120 ml. melk
- 60 gram zure room
- Hulpmiddelen: grove rasp, bakplaat, bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden C. Voeg de bakpoeder, suiker, rozijnen en zout
bij de bloem in de kom en schep even door elkaar. Rasp de ijskoude boter met de grove rasp boven
de kom met bloem. Meng de zure room door de melk. Giet dit mengsel door de
bloem/boter en schep met een lepel snel door elkaar tot het één massa is
geworden. Meng niet te lang. Ca. 6 x met de lepel de massa doorscheppen is
waarschijnlijk al voldoende.
Neem telkens een beetje bloem in de handen en vorm in totaal
8 ballen met de handen. Probeer het deeg zo min mogelijk in te drukken. Het
hoeft allemaal niet zo heel netjes! Leg de ballen op de met bakpapier bekleedde
plaat en druk even aan.
Bak 15 minuten op 200 graden C. tot de scones licht goudbruin zijn. Direct
serveren met (liefst) clotted cream en jam. Maar kan ook met boter of licht
gezoete geklopte room en jam. Overgebleven scones kunnen de volgende dag
doorgesneden worden geroosterd in de broodrooster. Of even opgepiept in de
oven. Helaas heb ik géén scones over…. Ondanks dat ik de dubbele hoeveelheid
heb gebakken! Ze waren te lekker….
Reacties