Lisette
vrouw – moeder - zus – tante - docente – creatief – studie – broodbakken – groentetuintje - voeding
vrouw – moeder - zus – tante - docente – creatief – studie – broodbakken – groentetuintje - voeding
Rond
de gezellige decembermaand vlak na mijn naamdag, dan bedenk ik nog meer hoe ik mijn moeder mis… Dan
duik ik de keuken in om haar gekke-vreemde-overheerlijke ijsbergsla-crèmesoep
te maken! Ik kan me voorstellen dat het water je niet direct in de mond
loopt. Maar…
wacht maar af, na één keer proeven ben je verkocht!
Je
hebt nodig: een kleine krop ijsbergsla (in dunne repen gesneden), 1 ui (gepeld
en in stukken gesneden), 1 teentje knoflook (uitgeperst), 2 theelepels olie, 1
eetlepel bloem, 1 liter melk, kerriepoeder, 2 groentebouillonblokjes en een
scheutje sojasaus.
Verhit
de olie in een (soep)pan, voeg de ui en knoflook toe en laat even fruiten. Voeg
de reepjes ijsbergsla toe en laat het 5 minuten zachtjes meebakken. Roer hier
de bloem en kerriepoeder door en vervolgens een scheutje sojasaus. Schenk al
roerend langzaam de melk erbij, breng de soep aan de kook, voeg de
bouillontabletten toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken.
Lekker
met een broodje en salade.
Dit
recept is wel een echt geheim recept, niet verder vertellen dus :).
Want
niets is zo leuk dan deze (in eerste instantie) rare soep voor gasten te maken
en ze echt te verrassen, want dit is echt lekker!
Tot
volgende week!
Reacties