Column Lisette, 1 januari 2014


Lisette

vrouw - moeder - zus - tante - docente - creatief - gewichtsconsulente - broodbakken - groentetuintje - voeding

Ik wens dat 2014 voor iedereen  een heel mooi, liefdevol en gezond jaar wordt!

Zo, de drukte is weer voorbij, Sinterklaas, verjaardagen, kerst en de jaarwisseling. Ook nog een paar nieuwe intakes met nieuwe cliënten. Goed dat ze voor zo’n moeilijke periode (qua eten) toch de stap maken om met mij aan de slag te gaan!

Na alle oliebollen, appelflappen, hapjes en drankjes van gisteren, is het vanavond tijd voor een heerlijke gezonde soep. Wat ik daar voor in huis heb gehaald: pompoen, wortel, uien, knoflook, twee aardappels, bouillon, rode linzen, rijst, rode wijn, zout en peper en eventueel kokosmelk.

Dit soepje gaat echt op gevoel, liefde en passie zijn hier zijn de belangrijkste ingrediënten!
De ui en knoflook bak ik in olijfolie tot de ui glazig is. Dit blus ik af met een scheut rode wijn. Even laten sudderen, en af en toe even omroeren. Nu gaat de wortel (in plakjes), de aardappel (in blokjes) en de pompoen erbij en roer het regelmatig om. Vervolgens gaat er water bij, tot alles onder staat en een beetje bouillonpoeder of twee bouillonblokjes. Voeg twee handjes rijst en wat rode linzen toe. Lekker laten koken en na een half uurtje met een staafmixer pureren en op smaak brengen met zout, peper en een scheutje sojasaus. Mocht je er van houden, dan kun je er nog een scheut kokosmelk doorroeren, maar dat hoeft niet.

Heb je ook zo genoten van al het eten, aan het eind van het jaar? Probeer dan nu wat extra te bewegen! Pak eens wat vaker de fiets, of ga gewoon een stukje wandelen!

Tot over twee weken…

Reacties