Aardbeienroompudding van Liesbeth


Aardbeidenroompudding

Bij zomers weer horen frisse toetjes met fruit. Dit recept heb ik jaren geleden uit de Allerhande van AH gehaald. 
  • 500 gram aardbeien
  • Een paar takjes verse munt
  • 6 blaadjes gelatine
  • 100 gram suiker
  • 500 ml karnemelk
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml water
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 2 el poedersuiker
  • Puddingvorm, inhoud ongeveer 1,5 liter 
  1. 200 gram aardbeien in kleine stukjes snijden.
  2. Een deel van de blaadjes munt (hoeveelheid naar smaak) fijn snijden.
  3. De blaadjes gelatine in koud water weken. De blaadjes één voor één in een kommetje met koud water leggen: zo worden de blaadjes snel zacht!
  4. Verwarm het water met de suiker. Als de suiker is opgelost, de pan van de warmtebron nemen en de gelatine in het suikerwater oplossen.
  5. Karnemelk mengen met het suikerwater.
  6. Slagroom stijf kloppen. De stukjes aardbeien en fijngesneden munt erdoor roeren. Spatel tot slot het karnemelk-/suikermengsel door de slagroom.
  7. Spoel de puddingvorm om met koud water en schep het mengsel in de vorm.
  8. Laat 6 uur opstijven in de koelkast.
Ten slotte: halveer de aardbeien en meng met de poedersuiker en het citroensap.
Stort de pudding en versier met de aardbeien en de blaadjes munt. 



Reacties