Lentesalade van biologische groenten en sinaasappel van Liesbeth


Lentesalade van biologische groenten en sinaasappel
Dit keer een lekkere, lichte salade van de (biologische) groenten venkel, wortel en bleekselderij en stukjes sinaasappel. Een heerlijke combinatie! Met een yoghurtdressing van citroen en gegarneerd met partjes ei maakt het deze salade af.

Combineer het met een stukje vis of kip en je hebt een heerlijke lunch!
  • 1 venkelknol
  • Halve bos wortelen
  • Halve bos bleekselderij
  • 2 sinaasappels
  • 2 eieren
Dressing:
  • 4 el Griekse youghurt
  • 1 el mayonaise
  • Sap van een halve citroen
  • Peper/ zout
  1. Snijd de venkelknol doormidden en snijd de harde kern eruit.
  2. Snijd in hele dunne plakjes.
  3. Schrap de wortelen en snijd in ragfijne plakjes.
  4. Was de stengels bleekselderij, ontdoe van de draden en snijd zo dun mogelijk.
  5. Snijd de schil van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  6. Meng de groenten met de sinaasappel.
  7. Meng voor de dressing de ingrediënten en schep door de salade. 
  8. Garneer met de partjes ei.







Reacties