vrijdag 26 mei 2017

Krokante avocado met dipsaus




Wat doe je met harde avocado's?

Gebakken avocado is de oplossing voor onrijpe avocado's! Zorg er wel voor dat ze niet keihard zijn. Ergens tussen eetrijp en keihard. Dit is een bijzonder hapje of voorgerecht. Het  frisse dipsausje met koriander en gerookte paprikapoeder smaakt er lekker bij.

Krokante avocado met spicy dipsaus

Voor 16 stuks

Benodigdheden:

  • Voor de krokante avocado
  • 4 avocado's onrijp maar niet keihard, schil eraf, pit eruit en in vieren gesneden
  • 150 gram bloem
  • Panko (Japans 'paneermeel') inmiddels ook bij de meeste supermarkten te koop
  • 2 eieren, losgeklopt
  • een flinke laag plantaardige zonnebloemolie om in te bakken
  • zout
  • Voor de spicy dipsaus
  • 3 el. à 15 ml. yoghurt
  • 2 el. zure room
  • 1 el. mayonaise
  • sap van 1/3 limoen
  • half bosje koriander, is circa 3 el. gehakte koriander
  • snuf piment of gemalen kruidnagel
  • 1/2 tl. à 5 ml. gemalen komijn
  • 1 tl. paprikapoeder
  • mespunt gerookte paprikapoeder (doseer goed, want het kan snel overheersen)
  • zout, peper
  • scheut worcestershiresaus
  • flinke snuf chilipeper, scheut tabasco
  • koekenpan

Bereiding:

Neem drie diepe borden. Een bord met losgeklopt ei. Een bord met bloem. Een bord met panko. Wentel de parten avocado door de bloem, vervolgens met een vork door het ei en dan goed bedekken met de panko. Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak de avocado rondom goudbruin. Laat uitlekken op een keukenpapier. Bestrooi met zout.

Meng voor de dipsaus alle ingrediënten door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel naar smaak meer chilipeper of tabasco toe.















http://irenekookt.blogspot.nl/2016/08/wrap-met-gerookte-kip-artisjokken-en.html
http://irenekookt.blogspot.nl/2015/01/bonensalade-met-appel-avocado.html
http://irenekookt.blogspot.nl/2012/09/lunchsalade-avocado-tonijn.html
http://irenekookt.blogspot.nl/2010/03/mihoensalade-met-avocado-garnalen-en.html

Geen opmerkingen: