vrijdag 2 juni 2017

Luchtige aardbeienpudding

Een luchtige aardbeien zomerpudding

Deze pudding heeft alles:
  • Licht en luchtig
  • Vol met smaak
  • Mooi van kleur
  • Iedereen lust het
  • Makkelijk te maken
  • Weinig calorieën
  • Veel vitaminen
Dus aan de slag maar om deze pudding zelf te maken!


Nog meer zomerse toetjes met aardbeien

Luchtige aardbeienpudding

Recept voor 6 personen

Benodigheden:
  • 500 gram rijpe en zoete aardbeien, is 600 ml. aardbeienpuree
  • 2,5 dl. volle yoghurt
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 25 gram lichte bloemenhoning
  • 100 gram eiwitten (je kunt in de supermarkt ook eiwitten kopen in een fles)
  • 10 blaadjes witte gelatine (misschien geeft rode gelatine wel een heel mooi effect)
  • Een handje toppen van citroenmelisse, laat de toppen in 1 dl. kokend water trekken (of neem een eetlepel citroensap, aangevuld met water tot 1 dl.)
  • 250 gram aardbeien voor decoratie
  • Viooltjes voor decoratie
  • Puddingvorm voor 1 liter
Bereiding:
  1. Pureer de gewassen en ontkroonde aardbeien met een staafmixer of foodprocessor.
  2. Week de blaadjes gelatine in water tot ze zacht zijn.
  3. Spoel de puddingvorm om met koud water.
  4. Roer de yoghurt, suiker en honing door de aardbeienpuree. Wil je het zoeter? Meng dan naar wens meer suiker of honing door de puree.
  5. Los de zachte geweekte en uitgeknepen gelatine op in het citroenmelisse extract of citroensap/watermengsel. Dat lukt alleen als het vocht heet is. Dus verhit zo nodig in de magnetron of pan en los de gelatine hierin op. Laat afkoelen tot lauwwarm en roer dan krachtig met een garde of mixer door het aardbeienyoghurtpuree mengsel. Zet in de koelkast tot het lobbig is. Een soort kwarkdikte heeft. Dit duurt ca. een half uur-45 minuten. Hou het in de gaten.
  6. Mix dan met de mixer in een brandschone kom de eiwitten tot ze stijf zijn. Klop niet te lang. Stijf is stijf. Spatel vervolgens door de lobbig dikke aardbeienpuree tot de kleur egaal is en de eiwitten opgenomen.
  7. Schenk in de puddingvorm. Of neem kleine vormen. Zet afgedekt 2 uur in de koelkast, maar een nacht kan ook prima. Zelfs twee dagen is prima.
  8. Snijd met een mesje de rand van de pudding even los. Dip de vorm even in heet water, zodat de massa makkelijk loskomt uit de vorm. Leg een platte schaal op de vorm en keer om.
  9. Garneer met aardbeien (die je wat extra smaak kunt geven met wat suiker en vanille extract of honing) en viooltjes uit de tuin. De viooltjes kun je trouwens gewoon eten.



Geen opmerkingen: