zondag 4 juni 2017

Snelle hollandaisesaus

Een snelle klassieker

Deze saus is een echte klassieker en met dit snelle recept maak je in vier minuten een heerlijke saus. Daar kan geen pakje tegenop, maar wel even zelf gemaakt hé!



Snelle hollandaisesaus

Voor 250 ml. saus

Met maar vijf ingrediënten:
  • 125 gram roomboter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eierdooiers
  • zout en peper
Bereiding:

Laat de boter in een pannetjes smelten en breng aan de kook. Neem een kom en roer de citroensap met de mixer door de eidooiers tot het een bleek en dik mengsel is. Schenk nu de hete roomboter in een dun straaltje bij dit mengsel en blijf mixen. Mix nog een minuutje door. Breng op smaak met zout en peper. Het is lekker om de saus met verse kruiden op te fleuren. Zoals verse gehakte dragon (bearnaisesaus), dille, peterselie of kappertjes.

De saus is onmisbaar bij witte en groene asperges, gekookte krieltjes, artisjokken en vis.

Geen opmerkingen: