Kookwedstrijd…..
Weten jullie nog dat er rond Sinterklaas een kookwedstrijd
op Irene kookt was? Inmiddels heb ik al een paar recepten die werden ingestuurd
via de blog aan jullie doorgegeven. Vandaag het recept van de bloemkooltaart
van Suzanne. Ze vermeldt
daarbij dat de taart haar warm en tevreden houdt (mede door de chilipeper). Het
is niet moeilijk om te maken en heeft zachtheid, pit en een bite! Suzanne heeft zelf ook een kookblog: http://kokenuitboeken.blogspot.com.
Ik surfde even naar haar blog en zag recepten van gevulde boterkoek en crème caramel..... Haar inspiratie haalt
ze uit kookboeken en daar geeft ze een eigen draai aan. In 2013 kunnen we op haar blog nog veel meer recepten van haar verwachten.
Bloemkooltaart met oude kaas
Recept voor 4 personen
Benodigdheden:
- 1/3 (of een kleine halve) bloemkool
- beker (200 gr) crème fraîche
- 4 eieren
- 200 gr geraspte oud kaas
- tl gemalen komijn
- 1/2 tl chilivlokken (of wat chilipoeder)
- tl gemalen zwarte peper
- tl zout
- 5 à plakjes bladerdeeg
- wat paneermeel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed (eerst invetten als je geen siliconenvorm gebruikt)
een springvorm met bladerdeeg.
Je kunt hiervoor de plakjes eerst op elkaar leggen en dan
uitrollen maar je kunt ook met de hele
plakjes een soort van legpuzzel maken in de vorm (dan blijven de lagen van het bladerdeeg mooi intact). Bestrooi
het bladerdeeg licht met paneermeel.
Maak de bloemkool fijn in een hakmolen/keukenmachine of met
de hand (maar wel echt fijn maken).
Meng in een kom de bloemkool met de crème fraîche, de
geraspte kaas, de komijn, chilivlokken, peper en zout. Klop de eieren even in
een andere kom los en giet ze daarna bij het bloemkool-kaasmengsel. Schep alles
in de springvorm. Bak een uur in het midden van de oven, kijk na 45 minuten of
de taart al klaar is (goudbruin en de bloemkool gaar), want de oven van Suzanne
werkt volgens haar een beetje sloom…
Reacties