Rösti-shoarmaschotel met sperziebonen + zelf shoarmakruiden mengen/malen



Lekker en makkelijk!
Deze hartige röstischotel met sperziebonen en shoarmavlees is een recept wat ooit in een blad van supermarkt Super de Boer heeft gestaan. Zo af en toe staat het bij ons op het menu en de ovenschaal wordt altijd leeggeschrapt! Dus blijkbaar valt het in de smaak….

Shoarmakruiden zelf mengen
Je kunt natuurlijk kant&klaar gekruid shoarmavlees kopen. Maar je tilt dit gerecht naar een hoger plan als je hiervoor zelf het (biologische) vlees kruidt met een zelfgemaakt shoarma-specerijenmengsel.  
Maal hiervoor in een vijzel of koffiemolen de volgende specerijen grof:  ½ el. witte peper, 3 pimentkorrels, zaad van 4 kardemompeulen, 2 kruidnagels, 1 el. kaneel en 1 el. zout. Dit is genoeg om ca. 1,5 kilo vlees te kruiden. Een scheut azijn in het gemarineerde vlees brengt balans in de smaak.

Sperziebonen
Meestal maakt mijn man dit gerecht en neemt (lekker makkelijk) diepvries sperziebonen. Dat is wel zo handig in deze wintermaanden. Verse bonen neem je weer als ze beter verkrijgbaar zijn.


Rösti-shoarmaschotel met sperziebonen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:
  • 600 gram verse beetgaar gekookte gehalveerde sperziebonen of diepvries
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 600 gram kant & klare rösti (diepvries of vers) met of zonder kaas
  • 500 gram hamlappen of kip (ik neem biol. kipdijfilet van AH) in repen, kruiden met 2 el. shoarmakruiden
  • 150 gram belegen geraspte kaas of 100 gram als je kaasrösti gebruikt
  • 4 el. olijfolie
  • ovenschotel

Bereiding:

Verhit de olie en bak de uien en rösti vijf minuten los op middelhoog vuur. Schep 50 gram kaas door de rösti (tenzij je kaasrösti hebt). Bak het vlees in 2 el. olie bruin en gaar. Verwarm de oven voor op 220 gram C. (hetelucht). Schep het vlees in de ovenschotel, daarover de sperziebonen en als laatste het röstimengsel en bestrooi met 100 gram kaas. Plaats 30 minuten in de oven.

Reacties