Lisette
vrouw - moeder - zus - tante - docente - creatie - studie - broodbakken - groententuintje - voeding
Gelukkig kunnen we het eind van de week wel lekker een
weekendje naar Zandvoort. Een weekendje naar opa en oma, uitwaaien op het
strand en het gemiddelde suiker- en chipsgebruik van Stijn en Anna wat omhoog
helpen!
Jelle maakte afgelopen week een overheerlijke chocolade
taart, om op zijn werk uit te delen voor zijn verjaardag. Deze taart had ik
thuis met moeite weerstaan en er waren nog wat stukken over. In de vriezer heb
ik de muffins liggen, die laatst op de blog van Irene kookt stonden. Gemaakt
met zuurdesem, spelt, banaan, dadels, abrikozen, hazelnoot, sinaasappelrasp, rozijnen,
kaneel, kardemom, wat maïsmoutstroop en een klein beetje oerzoet. Omdat in de
taart van Jelle zeker een halve kilo chocola zit, nam ik lekker een muffin
gezoet met natuurlijke suikers.
Eenmaal bij oma aan de thee, staat de taart van Jelle op
tafel… de bodem van heerlijke chocoladecake, daar boven een verrukkelijke
chocolademousse, met daarop een dun laagje krokante chocolade… Voor ik het
weet, werk ik een stuk taart naar binnen! Waar ik twee weken terug nog tegen de
‘groepsdruk’ kon, kan ik nu deze suikerbom echt niet weerstaan. En dat terwijl
ik zo goed bezig ben... Ik eet tussen de middag zuurdesembrood, salade (met of
zonder quinoa) of een kom soep. ’s Avonds kook ik zonder zakjes, pakjes of
bakjes en mijn havermout ontbijtjes zijn ook suikerloos.
Deze week ga ik een toetje proberen te maken, wat er
heerlijk uit ziet. Als ik naar het recept kijk, krijg ik al trek. Het is een
chocolademousse zonder toegevoegde suikers!
Voor dit recept heb je nodig: 1 blikje (400 ml) kokosmelk
(minimaal 75% vet), 5 theelepels cacaopoeder, 150 gram (ongeveer 18 stuks)
dadels, eventueel een paar druppels vanille extract of een beetje vanille. Zet
de kokosmelk ’s nachts in de koelkast. Wanneer je het blik opent, zal er op de
witte vloeistof een transparante vloeistof liggen. De transparante vloeistof
gebruik je niet in dit recept, je kunt het gebruiken in een soep of
shake/smoothie. Ontpit en snijd de dadels fijn en doe ze in een schaal, voeg
hier de helft van de (witte) kokosmelk bij en meng dit met een staafmixer (of
doe alles in een blender). Eventueel kun je dit mengsel zeven, zodat alle
kleine dadelvelletjes eruit zijn. Dan voeg je de overige kokosmelk en
cacaopoeder toe en meng alles tot een glad geheel. Tenslotte roer je de vanille
aroma erdoor. Verdeel de mousse over vier kleine schaaltjes en zet het nog een
paar uur in de koelkast om op te stijven. Het lijkt me heerlijk en een stuk
gezonder dan de mousse van de supermarkt!
Tot volgende week!
Tot volgende week!
Reacties