vrouw - moeder - zus - tante - docente - creatief - gewichtsconsulente - broodbakken - groentetuintje - voeding
Donderdag
rijd ik uit mijn werk snel naar oma, zij heeft het eten al voor mij klaar staan!
Echt oma eten: spinazie, in roomboter gebakken aardappeltjes (met krokant
korstje), een gekookt ei en komkommersalade. Om 18.00 uur moet ik al klaar staan
bij Prenatal en ik moet de spulletjes nog klaar zetten. Dus enige haast was
geboden!
Na mijn
werkdag op school, sta ik ‘s avonds bij Prenatal. Overdag geef ik een les
technisch tekenen en in de avond sta ik achter de borduurmachine! Er lopen
weinig klanten in de winkel, het is de hele avond erg rustig. Toch krijg ik van
een klant een speelkleed mee naar huis, om er een naam op te borduren.
Met een
speelkleed onder mijn arm en € 6,50 verdiende euro’s op zak, loop ik naar de
parkeergarage. Waar ik erg moet lachen omdat het parkeerkaartje €4,20 blijkt te
zijn!
Vrijdag
weer aan het werk op school en zaterdag en zondag sta ik weer bij Prenatal.
Druk bezochte dagen, maar om producten met naam te bestellen moet je wel de
naam van de baby al weten. Of je moet net een cadeautje nodig hebben. Veel heb
ik niet verkocht, maar wel veel kaartjes aan enthousiaste mensen meegegeven.
Ik heb
nog een heerlijk recept van couscoussalade, lekker bij bijvoorbeeld soep of
brood. Maar ook heerlijk om als lunch te eten!
Je hebt
nodig: 150gr couscous, 300ml bouillon, 1 potje kikkererwten, ½ komkommer, 200gr
kerstomaatjes, bosuitjes, verse peterselie, olijfolie, scheutje citroensap, 2
teentjes knoflook, 150gr feta en wat peper en zout.
De
couscous doe je in een hittebestendige schaal (bijvoorbeeld een diepe
ovenschool of een ronde souffléschaal. Hier giet je de bouillon bij en roer de
couscous los met een vork. Snij de komkommer (geschild) in kleine blokjes,
halveer de tomaatjes en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Maak een dressing
van de olie, citroensap, uitgeperste knoflook en peper en zout. Voeg de
(uitgelekte) kikkererwten, de lente ui, komkommer, tomaatjes en de dressing bij
de couscous. Verkruimel de feta en strooi deze over de couscous salade… en dan
lekker genieten. De volgende dag is de salade nog lekkerder.
Tot
volgende week!
Reacties