Beignets van asperges
variëren
Een lekker en klassiek gerechtje! Zorg wel voor goed schoon en heet frituurvet/olie. Dat is belangrijk voor de smaak en zorgt voor een lichte beignet i.p.v. een vette deeghap!
Neem het beslag als basis en... denk aan het frituren van (rauwe) garnalen, vis, inktvis, mosselen en het frituren van gekookte: schorseneren, broccoliroosjes, bloemkoolroosjes, paprikareepjes, champignons, courgette, etc.
Voorgerecht, snack of bijgerecht voor 4 personen
Benodigdheden:
- 1 kilo gekookte asperges (wit of groen) goed uitgelekt
- 350 gram bloem
- ½ liter (licht) bier
- 1 tl. à 5 ml. zout
- 1 eiwit
- 1 el. à 15 ml. neutrale olie (zonnebloem, arachide, o.i.d.)
- frituurolie/vet
Bereiding:
Leg de gekookte asperges op een schone theedoek en dep ze zorgvuldig
droog. Maak een dik beslag van de bloem, bier en zout. Als het nog te dun is,
roer dan wat extra bloem erdoor. Laat het een kwartier rusten. Klop het eiwit heel
stijf en schep door het beslag. Roer er tenslotte nog een lepel olie door. Verhit
het frituurvet. Doop de asperges in het beslag en frituur ze goudbruin. Laat ze
even uitlekken op een keuken en eet ze dan gloeiendheet op! Lekker met een
sausje zoals deze: 3 el. mayonaise, ½ tl. gedroogde dragon, paar druppels
citroen, peper/zout naar smaak, paar druppels worcestershiresaus. Of vervang de
gedroogde dragon door 1 tl. verse dille.
Reacties